
Fra Beboerforeningen
Beboerforeningen bestyrelse ønsker alle på Margrethegården et rigtigt godt nytår 2025.
Det bliver et år med mange aktiviteter og med flere nyskabelser. Planerne omfatter indtil videre:
Søndagscafeer
Vi regner med at holde søndagscafe den første søndag i hver måned, undtagen i juli og august. Det bliver formentlig fra 13 til 15, og der kommer til at være foredrag, musik, dans, film eller andet spændende indhold med bidrag udefra. Det begynder i marts måned.
Vi håber, at flere frivillige vil være med til at lægge programmer og gennemføre søndagscafeerne. Kontakt Bodil eller Carl, hvis du vil være med.
Fredagsbar
I samarbejde med restauranten vil vi prøve at indføre en fredagsbar en gang om måneden. Det kommer der nærmere besked om senere.
Undgå faldulykker
Foredrag den 5. februar klokken 13.30-15. Foredrag ved fysioterapeut og sygeplejerske fra kommunens sundhedscenter. Deltagelse er gratis, og der kan købes kaffe, kage og drikkelse.
Generalforsamling i beboerforeningen
Beboerforeningens årlige generalforsamling afholdes onsdag den 12. februar klokken 19 i Restauranten. Fra klokken 18, kan man betale kontingent for 2025 i selskabslokalet – Kontingentet er uændret på 150 kroner.
Kontingentet kan også indbetales på MobilePay, 96 90 08 eller ved bankoverførsel, registreringsnummer: 0525, konto: 0000334454.
Koncert med studerende fra Kirkemusikskolen
Onsdag den 5. marts har vi en koncert med studerende fra Kirkemusikskolen. De kommer og synger for os med pianoakkompagnement, og der er sange fra Højskolesangbogen, som alle kan synge med på.
Pris for deltagelse: 30 kroner for medlemmer af beboerforeningen, 60 kroner for andre.
Udflugt til Sankt Hans
Vi planlægger en udflugt til Sankt Hans’ museum den 10. april, hvor Karin Garde, som er tidligere overlæge på Sankt Hans, viser os rundt og fortæller om museets og Sankt Hans’ historie.
Banko
Der er banko hver måned, som regel den tredje søndag i hver måned fra klokken 14-16. Der kommer invitation i postkasserne.
Se i øvrigt listen over arrangementer bagerst i bladet.
Spisebilletter og løbetid
Vi nærmer os 1. februar, hvor spisebilletterne fra 2024 fra den ene dag til den anden mister deres værdi. Grunde til at “spisebilletterne kun er gyldige i et år” er, at det er vanskeligt for køkkenet at budgettere med spisebilletter, som måske hober sig op i årevis. Og dette argument forstår man jo som beboer godt.
Men man kunne spørge, hvorfor spisebilletter, som beboerne har modtaget i december måned, mister deres gyldighed allerede 1. februar året efter. På det tidspunkt har de jo ikke et år på bagen, men kun to måneder.
December er som julemåned netop en måned, hvor mange rejser for at besøge familie og derfor ikke får brugt de dyre billetter. For ikke at tale om at december også typisk er en måned, hvor megen sygdom, hvilket også kan betyde, at billetterne ikke bliver brugt.
Vi foreslår derfor, at spisebilletterne – som jo er forsynet med en farve og navnet på den måned, de udstedes for (så de nemt kan identificeres af køkkenpersonalet) har en løbende gyldighed på et år. Således at spisebilletter fra februar 2025 er gyldige til februar 2026, billetter fra marts 25 til marts 26 etc.
Helle & Carl, 68-512
Sundhedsråd
Influenza, covid og kold lungebetændelse lægger mange ned i denne går og fugtige vinter. Ifølge Statens Seruminstitut er smitten, især med influenza, stigende for øjeblikket.
Det er god ide, hvis vi her i huset husker på de gode vaner fra coronatiden. Vask hænder ofte, brug håndsprit og prøv at holde afstand til andre. Og hvis du føler sig syg, så du brug mundbind, hvis du skal være sammen med andre.
Helbredstillæg
Som folke- eller førtidspensionist har du mulighed for at få tilkendt et Helbredstillæg fra Roskilde kommune, HVIS din tillægsprocent til pensionen er større end 0 – altså hvis du modtager Ældrecheck
Der findes to former for Helbredstillæg. Et generelt samt et udvidet.
Generelt helbredstillæg
Dette tillæg gælder for følgende ydelser:
• Tandlæge
• Receptpligtig medicin
• Høreapparat
• Fysioterapi
• Fodterapi
• Psykologhjælp
• Kiropraktor
Udvidet helbredstillæg
Dette tillæg skal søges hver gang, behovet opstår, og gælder følgende ydelser:
• Tandproteser
• Briller
• Fodbehandling
Tillæggene kan søges på borger.dk, Roskilde Kommune, hvor du også kan læse mere om hvordan, hvor meget og hvornår, du er berettiget til at få tilskud.
Jytte , 72-108
Stolegymnastik
Selvom det mest foregår siddende, bliver der gået til den, og det giver sved på panden. Så det er velegnet motion for alle.
Og så er det et muntert og behageligt fællesskab, hvor alle er velkomne.
Der er ingen tilmelding, bare mød frisk op.
Nytårsfesten Margrethegården
Vi havde igen i år en fin nytårsaften på gården.
Traktementet bestod af:
forret: blinis med laks, kreeret af Tage, Karen og Jytte.
hovedret: tapas-tallerken med forskelligt, lavet af Bodil og Helle.
dessert: is med vafler, købt og skåret af Bodil.
kaffe: lavet af Bodil
kransekage med portvin/ madeira, indkøbt og serveret af Poul og Aase
champagne: Poul og Aase
En stor tak til de mange, som bidrog til underholdningen:
Erik som var toastmaster.
Ivan, som spillede for os på sin harmonika.
Hanne, som læste spændende digte op.
Peter, som stillede os en svær og særdeles udspekuleret gåde.
Jytte, som arrangerede fællessang fra højskolesangbogen.
Erik, Carl og Poul, som gennemførte en musikquiz.
Peter, igen, som var fungerende DJ i Natdiskoteket ud på de små timer.
Tak til de mange, som deltog i arbejdet med at få det hele til at glide godt og nemt: servering af maden og kaffe, oprydning mm.
Og ikke mindst en stor tak til gæsterne for godt humør samt god ro og orden.
Vi har ikke hørt andre klager, end at diskoteket måske kunne holde åbent lidt længere til næste år. Klokken 02 lukkede vi nemlig biksen og smed de sidste natteravne på porten.
Arrangementet gav et lille overskud, som vi fører videre til næste års nytårsfest 🙂
Fortæl for livet
Røde Kors’ Fortæl for Livet er fortællegrupper for seniorer (+60 år). Gennem en møderække inviteres deltagerne til at erindre, fortælle og lytte til betydningsfulde historier fra gruppedeltagernes liv. Grupperne består af 4-6 deltagere og ledes af en gruppeleder fra Røde Kors, som guider samtalerne, så alle kommer til orde.
I Fortæl for Livet er det samtalen, der er i centrum, og her lærer du dig selv og en gruppe andre seniorer at kende på en dybere og mere indgående måde. Når du deler din livshistorie med andre og selv lærer andre historier at kende, kan det skabe nye livsvidner og nære venskaber.
Gruppen mødes en gang om ugen i omkring ti uger, hver gang varer cirka halvanden time.
Samtalerne foregår i gode, rolige lokaler. For eksempel i Byens Hus, i et af kommunens sundhedscentre, men hvis der er omkring seks interesserede her på Margrethegården, opretter Røde Kors også gerne en gruppe her på stedet.
Faldulykker
Den 5. februar klokke 14 inviterer beboerforeningen alle beboere til møde om faldulykker i restaurantenten.
Det er et meget vigtigt emne, fordi efterhånden som vi bliver ældre stiger risikoen for at falde. Vores balance bliver dårligere, knoglerne kan bliver skrøbelige og fald kan have meget alvorlige konsekvenser.
Men fald kan forebygges gennem træning og forholdsregler.
Mød op onsdag den 5. februar klokken 14 i restauranten og bliv klogere på, hvordan du kan forebygge fald.
Kommende aktiviteter
Faste Aktiviteter
Billardrum: i kælderen, åben for alle hele døgnet. Nøgle kan bestilles hos ejendomsfunktionærerne. Det er også muligt at spille bordtennis og dart i lokalet.
Bogbussen: holder foran hovedindgangen mandag klokken 13-14.
Motionsrum: i kælderen, åbent for alle hele døgnet. Få eventuelt introduktion/vejledning fra Erik, 5072 9848 eller Helle 3116 6772
Butikken: Åben fra 9.15 til 11.15 alle hverdage.
It Cafeen: Åben klokken 14-16, mandag, tirsdag, onsdag og fredag.
Stolegymnastik: Åbent for alle. Tirsdag kl. 10-11 i selskabslokalet.
Gåtur i roligt tempo (alle kan være med): Onsdag klokken 11-12. Vi mødes i forhallen og går en til to kilometer.
Indkøbsbussen: Afgang mandag, onsdag og torsdag ml 10-12. Kontakt Ruth Baden Ekelund, telefon 61 11 58 03 eller Hanne Larsen, telefon 31 95 20 79 for tilmelding. De skal bruge navn, adresse, telefonnummer og telefonnummer til en pårørende.
Osteknuden: Hver tirsdag holder ostebilen foran hovedindgangen ved nummer 68 klokken 9.30-11.30.
Kommende aktiviteter
Undgå faldulykker, 5. februar klokken 13.30-15 i restauranten. Det er gratis at være med, og der kan købes kaffe, kage og drikkelse.
Banko: Søndag den 16. februar, klokken 14-16
Vi synger sammen: Onsdag den 12. februar klokken 14-15
Generalforsamling i Beboerforeningen: Onsdag den 12. februar klokken 19 i restauranten.
Om nyhedsbrevet
Margrethegårdens Nyhedsbrev udgives af et udvalg, som består af: Carl Rosschou, Helle Frederiksen, Jytte Hjort, Bendt Egelund og Tage Christensen. Og der er plads til flere, hvis du har lyst til at være med.
Det trykte nyhedsbrev kommer en gang om måneden og bliver uddelt i postkasserne.
Tidligere numre kan læses i mappen i tv- og læsestuen samt på It Cafeens hjemmeside, it-cafe.dk. Vi udsender også et digitalt nyhedsbrev, som er mere aktuelt, og som kommer efter behov. Hvis du ikke modtager det, kan du sende os en mail på adressen: nyhedsbrev.margrethegaarden@gmail.com .